rss RSS
Home
Forum
4GM Nieuws
Downloads
Vereniging
Contact
Het fijnste Gamerboard uit Osterreich

Wie houdt er van gevechten tijdens de RPG? Yes, you do!

gamerboard

Wij kregen een nieuw product toegestuurd om te testen van TP-Media. Het is het Gamerboard uit Wenen! De vriendelijke oostenrijkers hebben ons het bord opgestuurd om iets over te vertellen op onze website. En dat doen we graag natuurlijk.

Het is een product gemaakt door en voor gamers. Volgens onze contactpersoon Thomas is het vooral bedoeld om met de omzet hiervan "bier en chips te kunnen financieren voor hun eigen wekelijkse game-sessies". Een man naar mijn hart eerlijk gezegd.

Het is feitelijk een kliklijst met een magneetvel en een aantal grids. Geen gehannis meer met wegvliegende blaadjes als iemand de deur iets te hard opendoet, of wanneer iemand de tafel aanstoot en alles omvalt (wie kent dat niet?) en tevens erg handig om mee te nemen op reis of op de camping. De afmeting van het Gamerboard is A3 (dat houdt in dat je twee A-4tjes naast elkaar kan leggen). Het Gamerboard is gemaakt van aluminium, stevig maar tegelijk licht en dus makkelijk mee te nemen. Het bord wordt geleverd met filtstroken zodat je je tafel niet krast. Kijk, dat is meedenken! Lees Meer

Ferry | 14 november 2014
 
Goudse Spellendag 23-11-2014

goudse-spellendag-logo

Volgende maand is er weer een Spellendag in Gouda en dat schijnt zeer de moeite waard te zijn. Wij zijn er nog niet geweest, maar na aanleiding van een tip gaan we toch maar eens kijken.

Helaas is er wat verwarring geweest over de precieze datum van de volgende Goudse Spellendag. Na overleg met de betrokken vrijwilligers en kijkend naar de mogelijkheden zijn we eruit. De enige echte juiste datum is 23 November 2014!! Opnieuw in Concordia in Gouda uiteraard!

Wij zijn vast weer begonnen met de voorbereiding en het beloofd nu alweer een topmiddag te worden. Wil je nog kijken wat het ideale Sint of Kerst spelcadeau is, dan ben je sowieso natuurlijk bij ons aan het juiste adres. De Goudse Spellendag is een initiatief van Spelgroep Gouda (The Wanderers of Light) en de Goudse spellenwinkels Simtasia en Marktspellen.

SPELEN

Doel van de spellendag is zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met ‘het betere spel’. Dat kan vervolgens variëren van traditionele spellen, sterk thematische spellen, spellen waarin tactiek, strategie of onderhandelingen de boventoon voeren tot wargames en Role Playing Games. De spellenwinkels en de spelgroep zorgen voor voldoende demo-spellen en zorgen voor uitleg. Daarnaast mag iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete spel meenemen en medespelers vinden.

 

Joop | 15 oktober 2014
 
Kickstarter Project: Puerto Diablo
 
puertodiablo
 

 Er is nog 4400,- Euro nodig, dus help mee en doneer..!

 

"Drie schepen vergaan voor de kust van een klein eiland in de Caraïben tijdens een bloedige zeeslag"

 
Zo begint het verhaal van het kaartspel Puerto Diablo van de Leidenaar Sander ten Napel en Amsterdammer Bert Menting.
 
Puerto Diablo is een avontuurlijk spel, gebaseerd op historie en legendes. Bedekt met een laag romantiek en avontuur vertelt het over de gevaarlijke reis langs havens als Tortuga, Port Royal en Nieuw Amsterdam om te eindigen op een vergeten eiland in de Sargasso Zee. Het is een reis vol gevaar en avontuur door een wereld van piraten, wetenschappers, vervloekt goud, bijgeloof en vrome soldaten.
 
Het bevat ongeveer 180 kaarten, is bedoeld voor twee tot vijf personen van 12 en ouder. Het duurt 30 minuten per persoon.
 
Uniek is de grote ruimte voor discussie tussen de spelers. Men zal moeten samenwerken om verder te komen, maar er is maar één winnaar. Bondgenootschappen zijn van korte duur. En harteloos verraad zal zich op het ergste moment tegen je kunnen keren! De prachtige illustraties helpen je om in de huid te kruipen van historische personages en een spannend verhaal te beleven in de 17e-eeuw. Deze illustraties zijn nu ook te koop voor een zacht prijsje om het gewenste kickstarter bedrag te helpen realiseren.
 
Het spel wordt gerealiseerd middels crowdfunding bij Kickstarter. 18 september is het kanonstartschot gegeven. Er is een nederlandse en een engelse versie beschikbaar.
 
 


Ferry | 07 oktober 2014
 
Fantastyval 2014: Fantasy in Wonderland!

Fantastyval 2014 op 14 & 15 juni en 4GM is erbij!

 fantastyval-2014-wouwse-plantage2Na eerdere goede ervaringen met Fantastival op de Wouwse Plantage hebben we besloten om weer naar Brabant te reizen. We hebben sowieso een stand waar heel de dag fijne RPGees gespeeld kunnen worden. Tevens gaan we een workshop geven; “How to be a Gamemaster?”. Oftewel hoe kan je het beste spelers door je zelfgemaakte avontuur heen leiden zonder de controle te verliezen, of jezelf.. Ben jij al aan het spelen..!?

Verder kan je bij Uitgeverij Zilverspoor en Uitgeverij Macc je vetste, uitgeschreven avonturen meenemen als het literair waardig is. Anders kan je bij ons terecht of maak een vet hoofddeksel en win de hoedenwedstrijd..; “Op zaterdag 14 juni kan je je eigen creatie van je hoed aan de Mad Hatters jury tonen. De winnaar van de meest originele hoed gaat met een leuke prijs naar huis.”

Vergeet ook de fijne muziek niet: Bands als Rastaban, Cesair, Seed, Trolska Polska, Ball Noir komen naar het Fantastyval op 14 en 15 juni. Maar er komen er nog veel meer! Benieuwd wie? Kijk dan op: www.fantastyval.com/muziek

4GM.nl | 27 mei 2014
 
Suske & Wiske: Amoras 3 komt uit en meer!

De nieuwe Strips van De Standaard Meimaand..!

Hetamoras 3 de rode ridder enzovoort langverwachte derde album van Amoras ligt vanaf woensdag in de winkels. Van deel 1 en deel 2 werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht! De reeks houdt echt iedereen in spanning. In deel 3 Krimson lees je hoe de saga verder gaat…

Voor de fans van Markske is er een nieuw album van Vertongen & Co, De vloek van de Japanse vaas. In De Spookkrijgers, het nieuwste album van De Rode Ridder, roept Merlijn de hulp in van Johan om demonen te verslaan. Verder verschijnt ook nog de 5de special van De Kiekeboes en het zomervakantieboek van Junior Suske en Wiske. In beide albums vind je een combinatie van strip en spelletjes. In de 3de Omnibus van Urbanus kan je genieten van maar liefst 5+ stripverhalen. Veel leesplezier!

Suske | 07 mei 2014
 
Short Peace; No More Heroes review

Eindelijk de film die je kan spelen, of niet?

Producent short-peace-katsuhiro-otomo-anime-gameSuda 51 (Lollipop, Killer7, Chainsaw) is een samenwerking aangegaan met een aantal grootheden uit de Japanse Anime industrie, waaronder Katsuhiro Otomo (Akira, Steamboy ). Samen met drie andere regisseurs hebben ze vier korte films gemaakt en een game gemaakt!

De Jappen (nee, geen racisme) hebben hun talententen gecombineerd onder de vlag van Short Peace, om weer eens het jaren negentig succes te evenaren van Atari, Nintendo, Sega en de rest. De films zijn gebaseerd op op de Japanse hardcore cultuur zoals Possessions (Oscar nominatie korte beste film) en A Farewell to Weapons. Dus wees alert voor de rest wat komen gaat.

Joop | 07 mei 2014
 
De Hobbit Lego game is uit..!

lego-the-hobbit-gandalfEn het is ook nog eens super grappig en een uitdaging om samen te spelen!

Ga met een vriend(en) op een gevaarlijke reis door de Misty Mountains om samen met Thorin en zijn metgezellen het Dwergen Koninkrijk van Erebor terug te eisen. LEGO The Hobbit is gebaseerd op de eerste twee films uit The Hobbit trilogie; The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: Desolation of Smaug. De release van additionele content gebaseerd op de derde film, The Hobbit: There and Back Again, staat gepland in de toekomst.

Deze game neemt spelers mee op epische zoektochten en een variëteit aan avonturen. Spelers gaan op onderzoek uit op bekende locaties uit de film zoals Balingshoek, Laketown, Erebor, Demsterwold, Rivendel en de High Pass over de Nevelbergen. Fans kunnen daarnaast in de huid kruipen van hun favoriete personage waaronder Bilbo Balings, Gandalf en de Dwergen van Erebor. Lees meer

Gandalf | 16 april 2014
 
RPG InfoDark Heresy 2nd ed. BETA

article thumbnail

Even a short period of isolation is enough for heresy to breed. The call for vigilance is unending. -Reputed words of Ezzarth Felissimo   Dark Heresy Second Edition betreft de komende toevoeging van Fantasy Flight Game’s Warhammer 40,000 rol [ ... ]


Leuk? Gebruik de knop :)

poll

RPG?

Fantastyval 2012

Keltfest 2012

TOP 10 Nieuws

TOP 10 Filmpjes