rss RSS
Home
Forum
4GM Nieuws
Downloads
Vereniging
Contact
Fantastyval 2014: Fantasy in Wonderland!

Fantastyval 2014 op 14 & 15 juni en 4GM is erbij!

 fantastyval-2014-wouwse-plantage2Na eerdere goede ervaringen met Fantastival op de Wouwse Plantage hebben we besloten om weer naar Brabant te reizen. We hebben sowieso een stand waar heel de dag fijne RPGees gespeeld kunnen worden. Tevens gaan we een workshop geven; “How to be a Gamemaster?”. Oftewel hoe kan je het beste spelers door je zelfgemaakte avontuur heen leiden zonder de controle te verliezen, of jezelf.. Ben jij al aan het spelen..!?

Verder kan je bij Uitgeverij Zilverspoor en Uitgeverij Macc je vetste, uitgeschreven avonturen meenemen als het literair waardig is. Anders kan je bij ons terecht of maak een vet hoofddeksel en win de hoedenwedstrijd..; “Op zaterdag 14 juni kan je je eigen creatie van je hoed aan de Mad Hatters jury tonen. De winnaar van de meest originele hoed gaat met een leuke prijs naar huis.”

Vergeet ook de fijne muziek niet: Bands als Rastaban, Cesair, Seed, Trolska Polska, Ball Noir komen naar het Fantastyval op 14 en 15 juni. Maar er komen er nog veel meer! Benieuwd wie? Kijk dan op: www.fantastyval.com/muziek

4GM.nl | 27 mei 2014
 
AMORAS deel 3 opnieuw op nummer 1 in boekentop 100

Successuske-en-wiske-de-stijlloze-stemmenteller met de spin-off Suske & Wiske blijft duren..!

Het succes van de spin-off van Suske en Wiske, AMORAS, overtreft alle verwachtingen. Het derde deel uit de onvertelde sage Krimson kwam deze week, een week na lancering, opnieuw binnen op nummer 1 in de Vlaamse Boekentop 100. De oplage van 150.000 exemplaren ging nagenoeg integraal de markt op. Van de eerste twee delen werden al meer dan 250.000 albums verkocht maar nog steeds vinden nieuwe lezers hun weg naar de verbluffende sage.

2013 was niet alleen een succesvol jaar voor dit vernieuwend en verrassend uitgeefproject. De hele boekenmarkt-sector profiteerde van het succes. Eind 2013 kopten de kranten:  “Amoras redt de meubelen van de boekenmarkt”, “De verkoop van boeken in Vlaanderen daalde in 2013 met 2,6 procent. Alleen de strips gingen met plus 10 procent tegen de markt in, met dank aan Amoras, de Suske en Wiske-spin-off.”

Deel 1 van Amoras won de Kak-Michielsprijs voor het beste album van een Nederlandstalige auteur. Scenarist Marc Legendre ontving tevens in 2013 De Bronzen Adhemar,  de Vlaamse Cultuurprijs voor de strip. De sage Amoras wordt verteld in zes delen. Deel 4 verschijnt dit najaar. Deel 5 en 6 worden in 2015 verwacht.

Amoras is een onvertelde sage met in de hoofdrollen Suske en Wiske, Lambik, Jerom, Professor Barabas, tante Sidonia en hun nemesis, Krimson. Er werd ook een nieuw personage geïntroduceerd, Jérusalem. Het eerste deel van Amoras verscheen op 8 mei 2013 en werd meteen een bestseller. Amoras verscheen niet toevallig in 2013. Het is het jaar waarin Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, 100 jaar zou geworden zijn. De sage speelt zich tevens af in 2047. Ook niet toevallig gekozen. Het allereerste Suske en Wiske-album ooit Het eiland Amoras verscheen in 1947.

 

Krimson | 16 mei 2014
 
Suske & Wiske: Amoras 3 komt uit en meer!

De nieuwe Strips van De Standaard Meimaand..!

Hetamoras 3 de rode ridder enzovoort langverwachte derde album van Amoras ligt vanaf woensdag in de winkels. Van deel 1 en deel 2 werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht! De reeks houdt echt iedereen in spanning. In deel 3 Krimson lees je hoe de saga verder gaat…

Voor de fans van Markske is er een nieuw album van Vertongen & Co, De vloek van de Japanse vaas. In De Spookkrijgers, het nieuwste album van De Rode Ridder, roept Merlijn de hulp in van Johan om demonen te verslaan. Verder verschijnt ook nog de 5de special van De Kiekeboes en het zomervakantieboek van Junior Suske en Wiske. In beide albums vind je een combinatie van strip en spelletjes. In de 3de Omnibus van Urbanus kan je genieten van maar liefst 5+ stripverhalen. Veel leesplezier!

Suske | 07 mei 2014
 
Short Peace; No More Heroes review

Eindelijk de film die je kan spelen, of niet?

Producent short-peace-katsuhiro-otomo-anime-gameSuda 51 (Lollipop, Killer7, Chainsaw) is een samenwerking aangegaan met een aantal grootheden uit de Japanse Anime industrie, waaronder Katsuhiro Otomo (Akira, Steamboy ). Samen met drie andere regisseurs hebben ze vier korte films gemaakt en een game gemaakt!

De Jappen (nee, geen racisme) hebben hun talententen gecombineerd onder de vlag van Short Peace, om weer eens het jaren negentig succes te evenaren van Atari, Nintendo, Sega en de rest. De films zijn gebaseerd op op de Japanse hardcore cultuur zoals Possessions (Oscar nominatie korte beste film) en A Farewell to Weapons. Dus wees alert voor de rest wat komen gaat.

Joop | 07 mei 2014
 
De Stijlloze Stemmenteller

Nee, geen nieuwe Suske & Wiske, dit betreft een actie van Geenstijl.nl!

Welsuske-en-wiske-de-stijlloze-stemmenteller zou dat een mooie opvolger van ‘De zwarte Tulp’ kunnen worden, die net is uitgekomen. Maar dan iets minder politiek correct dan wat je gewend bent. Daar zou Strips Standaard Uitgeverij wellicht wat mee kunnen gaan doen! Maar zonder gekheid; tel die stemmen op 22 mei, want dat mogen we zogenaamd niet van Brussel en Plasterk, of wees bij de uitslag. Wij zeggen; gewoon doen! Doe wat ludieks met je vrije tijd! Meer creativiteit kunnen we wel gebruiken om de problemen op te lossen in #Fuck the EU..!

Quote

Laten wij dat ene kleine polderlandje zijn dat dapper weerstand biedt tegen de democratiehaat van de Europese Unie. Die Superstaat houden we niet tegen, maar laat de rest van Europa zien dat we niet zwichten. Ook al stem je zelf niet voor dat zinloze Europarlement van anonieme, volgevreten juichaapjes: red de democratie, stop de Europese censuur, en doe ECHT IETS voor je recht op transparante democratie. MELD JE AAN ALS STIJLLOZE STEMMENTELLER en ga op 22 mei om 20:30 uur in een stemlokaal bij jou in de buurt luisteren naar de stemuitslagen, die volgens de Kieswet hardop voorgelezen moeten worden. En daar mag je gewoon bij zijn. Geef jezelf op via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zodat wij de uitslagen van zo veel mogelijk stembureaus kunnen oogsten en met heel Nederland kunnen bouwen aan een betrouwbare, democratische en transparante Stijlloze #EUxitpoll. Fuck the EU. Lang leve Europa!

In navolging van de Dagelijkse Standaard en de The Post Online.

een stijlloze stemmenteller | 02 mei 2014
 
Meet & Greet met Suske en Wiske

Suske en Wiske introduceert 'De zwarte tulp' op Keukenhof

Op suske-en-wiske-de-zwarte-tulpdinsdag 29 april maken Suske & Wiske promotie voor hun nieuwe album De zwarte tulp in Keukenhof. Kom zeker langs tussen 12 uur en 16 uur, ga met hen op de foto en ontvang een mooie ansichtkaart van Suske en Wiske.

Op 18/06 ligt het album pas in de winkel, maar Suske en Wiske willen alvast hun aankomende album in de kijker zetten. En dat kunnen ze nergens beter doen dan in  Keukenhof. Holland is themajaar op Keukenhof en stelt de tulp centraal.

Het verhaal 'De zwarte tulp' gaat over een wedstrijd in Haarlem waarbij een hoog bedrag wordt uitgeloofd voor degene die een zwarte tulp kan ontwikkelen. Het verhaal speelt in 1672 en maakt op velen een onuitwisbare indruk. Nog steeds spreekt de zwarte tulp tot de verbeelding.

Professor Barabas | 24 april 2014
 
De Hobbit Lego game is uit..!

lego-the-hobbit-gandalfEn het is ook nog eens super grappig en een uitdaging om samen te spelen!

Ga met een vriend(en) op een gevaarlijke reis door de Misty Mountains om samen met Thorin en zijn metgezellen het Dwergen Koninkrijk van Erebor terug te eisen. LEGO The Hobbit is gebaseerd op de eerste twee films uit The Hobbit trilogie; The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: Desolation of Smaug. De release van additionele content gebaseerd op de derde film, The Hobbit: There and Back Again, staat gepland in de toekomst.

Deze game neemt spelers mee op epische zoektochten en een variëteit aan avonturen. Spelers gaan op onderzoek uit op bekende locaties uit de film zoals Balingshoek, Laketown, Erebor, Demsterwold, Rivendel en de High Pass over de Nevelbergen. Fans kunnen daarnaast in de huid kruipen van hun favoriete personage waaronder Bilbo Balings, Gandalf en de Dwergen van Erebor. Lees meer

Gandalf | 16 april 2014
 
RPG InfoDark Heresy 2nd ed. BETA

article thumbnail

Even a short period of isolation is enough for heresy to breed. The call for vigilance is unending. -Reputed words of Ezzarth Felissimo   Dark Heresy Second Edition betreft de komende toevoeging van Fantasy Flight Game’s Warhammer 40,000 rol [ ... ]


BoekenNieuw boek Tolkien in aantocht?

article thumbnail

Het lijkt erop dat er een nieuw boek van J.R.R. Tolkien gepland staat voor mei 2013. Op de site van Amazon heeft even wat reserverings-informatie gestaan voor een boek getiteld "The Fall of Arthur Deluxe Edition". The Fall of Arthur is een lang, [ ... ]


Meer Fantasy Nieuws

Leuk? Gebruik de knop :)

poll

RPG?

Fantastyval 2012

Keltfest 2012

TOP 10 Nieuws

TOP 10 Filmpjes